3. گزینه های کات، کپی و آشنایی کلی با محیط نرم افزار
قبلا طریقه باز کردن فایل و ذخیره کردنش شرح داده شد. در این پست به آشنایی کلی با محیط نرم افزار می پردازیم.
توجه: اگر بخش های نمایش داده شده برای شما وجود ندارن، با مراجعه به منوی بالای نرم افزار، گزینه Windows می تونید تیکشون رو فعال کنید.
Editor
Level Meters
Selection View
History
Files
Tools
در بالای محیط کار به صورت پیش فرض یک نوار وجود داره که کل صوت شما رو در بر داره. با به عقب و جلو کشیدن کرکره های کناری می تونید مقداری که نیاز دارید، در یک جایگاه زوم کنید.
در تصویر زیر، با رنگ های متفاوت قسمت های متفاوتی رو نشون دادم.

با گزینه های قسمت
قرمز، می تونید صداتون رو در حین ویرایش پخش کنید و بهش گوش بدید.
با گزینه های قسمت
آبی پر رنگ، می تونید ضبط کنید و یا تکرار خودکار صدای در حال ویرایش رو تنظیم کنید.
گزینه های قسمت
سبز رنگ مرتبط با زوم کردن هستن.
قسمت
زرد رنگ، میزان صدا رو نمایش میده. همین طور قسمت
آبی کم رنگ به صورت افقی میزان صدا رو به صورت لحظه ای هنگام پخش بهتون نمایش میده.
در قسمت
صورتی رنگ، می تونید دقایق مربوط به صداتون رو ببینید. به طور مثال همین طور که می بینید فایل من حدودا 30 ثانیه است.

با کشیدن موس روی صدا، می تونید یک منطقه خاصی رو انتخاب (select) کنید. که این منطقه سلکت شده با رنگی متفاوت (پس زمینه سفید) نمایش داده میشه. سلکت یعنی شما با همین منطقه کار دارید و هر تغییری که اعمال کنید فقط روی همین بخش اعمال میشه.
مشخصات سلکت شما در ناحیه مشخص شده، نمایش داده میشه. شروعش، انتهاش و مدت زمانش. به طور مثال سلکت من از ثانیه 4.341 شروع میشه و در 15.381 تموم میشه و مدتش 11.040 ثانیهست.
با کلیک راست کردن روی بخش انتخاب شده می تونید گزینه های مختلفی رو ببینید. جلوی برخی از اونها یک سری کلید میان بر آورده شده که می تونید برای افزایش سرعت از اونها استفاده کنید. در ادامه برخی از اونها که مهم هستند رو شرح میدم.
Select All تمام فایلتون رو به حالت انتخاب در میاره.
Desected All سلکتتون رو غیر فعال می کنه.
Save Selection As... قسمت سلکت شما رو می تونه به صورت یک فایل صوتی جدید با فرمت انتخابی ذخیره سازی کنه.
Capture Noise Print از اون بخش نمونه نویز میگیره. (این مورد رو در مبحث نویز گیری مفصل توضیح میدیم)
Cut اون بخش رو از فایل صوتی شما کپی می کنه با این تفاوت که بعد از Paste کردن، نسخه اولیه باقی نمی مونه. در واقع شما تنها سلکتتون رو منتقل می کنید.
Copy کاربرد کاملا مشخصی داره. شما اون قسمت رو کپی می کنید و می تونید هر کجای فایلتون که مایل بودید Paste کنید. Copy To New از سلکت شما کپی گرفته و اون رو در فایلی جدید برای شما باز می کنه.
Delete به طور کامل اون بخش رو از فایل شما حذف می کنه.
Crop اون بخش رو از فایل صوتی شما جدا می کنه به صورت یک فایل صوتی جدید براتون باز می کنه.توجه کنید که سلکت شما بعد از این کار در فایل اصلی از بین میره و برش می خوره.
Silence قسمت سلکت شما رو به حالت سکوت در میاره. در واقع هر صدایی که در اون ناحیه باشه از بین میره و به حالت سکوت در میاد.
در بخش کناری و در پنجره Files می تونید فایل هایی که در برنامه باز کردید و اکنون در برنامه حضور دارن رو ببینید.
در پنجره History تاریخچه کارهای انجام شده رو می تونید مشاهده کنید و اگر لازم شد چند قدم به عقب برگردید.
به طور مثال من از ابتدای باز کردن فایل یک بار یک صدا روش Paste کردم و بعد Cut انجام دادم و بعد بخشی رو Silence کردم.
در صورتی که از Cut کردن و Silence پشیمون شدم کافیه روی مرحله قبلیش یعنی Paste کلیک کنم. فایل به همون حالت بر می گرده.
همیشه می تونید با زدن کلید ترکیبی Ctrl + Z یک قدم به عقب برگردید. (با زدن این کلید ترکیبی نیازی به مراجعه به کادر History نیست.)