بزرگان تاریخ شهربانو، همسر امام حسین

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع Strong
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها پاسخ‌ها 0
  • بازدیدها بازدیدها 411
  • کاربران تگ شده هیچ

Strong

نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
26/7/22
ارسالی‌ها
23
پسندها
203
امتیازها
990
شهربانو (با نام‌های دیگر: جهانشاه، شهربانویه، شاه زنان) به اعتقاد برخی از شیعیان، شاهزاده ایرانی و دختر یزدگرد سوم، آخرین پادشاه ساسانی بود که در حمله اعراب به ایران که به شکست سپاه شاهنشاهی ایران و سقوط سلسله ساسانی انجامید، به عنوان غنیمت جنگی به اسارت مسلمانان درآمد.برخی از شیعیان مدعی هستند که حسین بن علی (امام سوم شیعیان) با شهربانو ازدواج کرده‌است و حاصل این ازدواج، فرزندی به نام علی بن الحسین ملقب به سجاد(امام چهارم شیعیان) است.[و به این ترتیب فرزندان و نوادگان حسین را وارث خوبزنه یا فره ایزدی شاهنشاهان ایران باستان محسوب داشتند. برخی منابع شیعه، شهربانو رنخستین همسر حسین بن علی می‌دانند.در قابوس نامه، روایت با سلمان فارسی آمیخته شده و به‌گونه‌ای دیگر بیان شده که: چون شهربانو، دختر یزدگردِ شهریار را اسیر بردند از عجم به عرب، امیرالمؤمنین عُمَر (فرمود) که وی را بفروشید. چون وی را بیع خواستندکردن امیرالمؤمنین علی فراز رسید؛ گفت:"قال رسول الله لیس البیع علی ابنا الملوک."(یعنی نباید فرزندان شاهان فروخته شوند) چون وی این خبر بداد، بیع از شهربانو برخاست. (او را نفروختند) او را به خانه سلمان فارسی بنشاندند تا به شوی (شوهر) دهند. چون شوی بر او عرضه کردند، شهربانو گفت تا مرد را نبینم زن او نباشم. مرا بر منظره‌ای بنشینید و سادات عرب را بر من بگذرانید تا آنکه مرا اختیار افتد، شوی من باشد. در خانه سلمان وی را بر منظره‌ای بنشاندند و سلمان به برِ او بنشت و آن قوم را تعریف همی کرد که این فلانست و آن فلانست. وی (شهربانو) هر کسی را نقصی همی کرد تا امیرالمؤمنین عمر برگذشت. شهربانو پرسید:"این کیست؟" سلمان گفت:"امیرالمؤمنین عمر خطاب است." شهربانو گفت:"مردی محتشم است و بزرگوار اما پیر است." پسر امیرالمؤمنین حسن ابن علی برگذشت. شهربانو پرسید و گفت:"این درخور من است ولکن بسیار نکاح است، نخواهم." تا امیرالمؤمنین حسین برگذشت. ازو پرسید، گفت:"شوی من این باید که باشد که دختر دوشیزه را شوی دوشیزه باید و من هرگز شوی نکرده‌ام و او زن نکرده‌است.
شهربانو
آرامگاه بی‌بی‌شهربانو.jpg

آرامگاه منسوب به بی‌بی شهربانو واقع در امین آباد تهران
زادهٔایران
(شاهنشاهی ساسانی)
درگذشت۳۸ ه‍. ق
۶۵۸ میلادی
آرامگاهبقعه بی بی شهربانو، ری، ایران
محل زندگیعربستان
دیگر نام‌هاجهانشاه، غزاله، شاه زنان
نژادایرانی
شناخته‌شده برایمادر زین العابدین، امام چهارم شیعیان